Nosework – kom och pröva på

Nosework är en aktivitetsform vars popularitet formligen exploderat i Sverige under de senaste åren. Sedan 1 januari 2017 är grenen en officiell hundsport i Sverige.

GRK Västerbotten erbjuder nu en serie träningar för de som vill pröva på denna roliga hundsport.
Vi träffas första gången 21/5 kl 18.30 på parkeringsplatsen till Carlshöjdsskolan. Vi rör oss en bit från parkeringsplatsen för att hitta ett lämpligt ställe, men man kan parkera bilen på skolans parkeringsplats.

Följande gånger är:
28/5 kl 18.30 , träff på Carlshöjdsskolans parkering
4/6 kl 18.30 OBS! INSTÄLLD på grund av vädret!
11/6 kl 18.30 Sista gången! OBS!!! PÅ GRUND AV SKOGSBRAND PÅ TOMTEBO SÅ TRÄFFAS VI VID BACKENS KYRKA, på parkeringsplatsen!

 Ring 0706904284 om ni inte hittar. 

 

OBS! Detta är ingen kurs!
Tillfällena hålls av Jennifer Jern, klubbens sekreterare. Alltså ingen utbildad instruktör.

Tillfällena kostar 50 kr/gång, och vi håller på ungefär en timme. Avgiften betalas på plats kontant eller med swish och man betalar endast för de tillfällen man deltar.

Är ni intresserade av att delta, skicka gärna ett meddelande till Jennifer antingen på jern.jennifer@gmail.com eller 070-6904284 så att hon vet hur mycket utrustning som behövs inför varje träff.  Allt utrustning som behövs har Jennifer med sig, så allt ni behöver är hunden, ett bekvämt koppel (flexi rekommenderas ej) och belöning + vatten åt hunden. Detta lämpar sig för hundar i alla åldrar, så öven valpar är välkomna (så länge de är vaccinerade).

Tillfälle 1:
Introduktion till Nosework. Vad går det ut på, hur ser sporten ut i Sverige och hur går det till. Vi introducerar nybörjarklassens doft och låter hundarna bekanta sig med doften.

Tillfälle 2:
Vi upprepar doftintroducerande övningar från tillfälle 1, så hade du inte möjlighet första gången går det ändå bra att hänga på nu. Sedan utmanar vi hundarna lite och övar på att läsa av hundarna för att se när de hittat doften i fråga. Vi prövar på en enkel bana.

Tillfälle 3:
Vi övar på klurigare banor för hundarna, och prövar på det så kallade Doftprovet (den introducerande klassen innan man tillåts tävla). Dessutom ger Jennifer tips på utrustning och litteratur som man kan införskaffa om man önskar fortsätta denna träningsform.

Välkomna med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *