Kom med på FB-R

SSRK Västerbotten och SSRK Umeåsektionen ordnar en Funktionsbeskrivning – Retriever i Vännäs 2 juni. En funktionsbeskrivning är till för att testa de egenskaper som retrieverraserna bör ha, enligt avelsprogrammet.

Så här skriver SSRK:
Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land.  Den är en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den en också stor arbetskapacitet. Det är egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Du kan som retrieverägare få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.  Alla retrieverraser är välkomna! Hunden ska dock ha uppnått tolv månaders ålder.

Att beskriva sin hund är spännande och roligt. Hunden behöver inte vara tränad på något speciellt sätt, utan beskrivaren och funktionärer leder dig genom övningarna. Du lär känna din hunds genetiska egenskaper och får se hur den reagerar på olika situationer.

Läs mer på SSRK:s hemsida.

FB-R Vännäs 2 juni 2019

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *